Apă, praf şi soare

«Busuioc are să fie rege», își spunea noaptea, când era singur cu propriile‑i gânduri. «I‑ai face mai mult rău să-l încurajezi, să‑i dai dreptate, să vrei să mergeți împreună, când el trebuie să rămână aici.» Măcar unul dintre ei trebuia să fie o ancoră, cu marea așa aproape, atât afară, cât și în suflet. În mintea sa, vorbele astea îi veneau când rostite de glasul maică‑sii, când de al reginei.

Doi eroi îngemănați își înfruntă destinul într-un univers fabulos inspirat de basmele lui Petre Ispirescu

O vrajă și o dragoste frățească leagă destinul a doi băieți – un fiu de regină și un fiu de slujnică. Busuioc și Siminoc seamănă ca două picături de apă, au în piept câte o jumătate din același suflet și sunt meniți să devină cei mai mari voinici din ținut.

 Călăuziți de făpturi miraculoase, feciorii par gata să-și măsoare puterile cu lighioanele rele. O întrebare chinuitoare nu le dă pace: oare viețile lor le aparțin cu adevărat? Părăsesc, pe rând, castelul împânzit cu farmece de regina-mamă și ajung în pădurea unde și-a făcut farmecele scorpia-mamă. Și nu bănuiesc că o creatură tânjește ascunsă între umbre după sufletul lor.