carti

“Se îndoaie după vânt” la Heyday Books 🍃

Ei bine, a sosit în sfârșit clipa. Clipa să vă fac capul calendar 24/7 pentru că astăzi apare Se îndoaie după vânt la editura Heyday Books. O carte/cărticică/nuvelă despre care am tot chiuit în secret mai bine de un an, iar acum pot să chiui în sfârșit cu voce tare. Bafta noastră a tuturor!

Se îndoaie după vânt este o carte mică și tăcută despre copiii care vor să fie furați de monștri și despre monștrii care îi adoptă. Printre altele, aceasta este și o repovestire foarte vagă și foarte parțială a basmului Hans-cel-de-fier de Frații Grimm. 

În ea veți găsi: lecții de croitorie, cugetări matinale despre nemurirea sufletului, ghiduri de fantasy-parenting, o fântână care vrea să fie mereu centrul atenției, un lac în care au căzut vreo paiște căruțe, găini, capre iluzorii, familii și prietenii neașteptate, multă (muuultă) iederă, și o pădure plină de ciuperci și de obiceiuri stranii.

Acum că sigur v-am lămurit complet, vă las și rezumatul de pe copertă:

Eisenhans nu voia decât să-și vadă de treaba lui. Să stea în lacul lui cât poftește și să bombăne cât îi cere inima. Și dacă unii țin să-l întemnițeze în beciurile castelului doar pentru că e făcut din fier și vorbește în dodii, atunci are să-și vadă de treaba lui la fel de bine și de acolo.

Însă când copilul regelui promite să-l elibereze cu condiția să fugă împreună de la castel, planurile molcome ale lui Eisenhans sunt date peste cap. Brusc, ajunge să-și împartă fiecare zi din viață învățând cum să coasă, să gătească, să scoată dinți de lapte, și să încropească un cămin tihnit în adâncul singuratic al pădurii sale.

Dar chiar și feriți de lume, grijile traiului de dinainte să se cunoască îi urmează, iar pericolele ascunse din pădure încep să se facă văzute.

Se îndoaie după vânt, Adriana C. Grigore, Ed. Heyday Books, 2022

Țin să spun că m-am atașat de cartea asta atât de repede în timp ce o scriam, și sper să vă placă și vouă măcar un dram din cât îmi place mie. Săru-mâna în avans pentru cei care și-o vor comanda și două săru-mâini pentru cei care o vor și citi, iar dacă îmi și dați de veste dacă v-a plăcut sau nu după aceea, vă fac abonament anual la săru-mânat.

O să vă las niște link-uri mai jos cu locurile de unde puteți face rost de ea și o să mai anunț dacă vor apărea și altele pe parcurs. Voi reveni cu niște postări mai puțin concise despre carte în zilele/săptămânile următoare, așa că dacă aveți întrebări sau curiozități ziceți și voi răspunde atunci!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s